QOMBION QW 31 serie ventilatie warmtepomp

Een betrouwbaar systeem met een lange levensduur. En door de intelligente besturing niet alleen voor tapwater maar ook voor gestuurde ventilatie in uw woning.

Vanaf €1.950,- incl. BTW

Over product

Veel gebruikt bij:

De QW 31 serie ventilatiewarmtepompen zijn opgebouwd met een hoogwaardige schuimisolatie. Deze heeft een hele kleine “footprint” en hele hoge isolatiewaarden dus een hoog rendement. De 3151 ECO werkt op R 290. Dit koudemiddel heeft een hoog rendement en een hele lage GWP (3). Dit is heel belangrijk in de strijd tegen broeikaseffecten. De QW serie is ontworpen om bijna overal ingezet te kunnen worden De QW 3151 is zelfs supercompact. Met een hoogte van 1640 mm en een diameter van 707 mm kan dit systeem met een inhoud van 291L bijna overal worden geplaatst. Door de constructie is het aansluiten van de QW serie op de bestaande waterleiding simpel en vereist geen speciaal certificaat. De eenvoud staat garant voor een snelle en dus niet dure installatie. Standaard kunnen de QW warmtepompen worden aangesloten op zonnepanelen. Is er gratis zonnestroom beschikbaar dan kan dit worden opgeslagen als warm water. Snel goedkoop en efficiënt.

Door de intelligente besturing te gebruiken kan het ventilatiesysteem in huis optimaal worden aangestuurd. Gevolg: altijd een prettig binnenklimaat, altijd voldoende warm water en probleemloos comfort met de QW3131 en QW3161

De QW warmtepompen maken gebruik van de temperatuur van de lucht. Door lucht uit de verwarmde ruimte aan te zuigen kan de energie via de warmtepomp worden omgezet naar warm water. De koude lucht wordt rechtstreeks naar buiten geleid. 

De QW pompen zijn optimaal geïsoleerd zowel voor geluid als stilstands warmteverlies  (6W). De QW 31 serie  is leverbaar tot 373 L en is daarmee geschikt voor grotere huishoudens en bijvoorbeeld studentenwoningen.

Door de zonnepanelen te koppelen (kan standaard op de besturing) registreert de warmtepomp wanneer er een overschot aan elektrische energie is. Deze wordt dan automatisch omgezet en opgeslagen als warm water.

Door gebruik te maken van de slimme besturing (optie) kun je het hele huis gestuurd ventileren en geheel naar behoefte de ventilatie instellen. Door een sensor in de douche te plaatsen weet de QW warmtepomp wanneer er gedoucht wordt. Door dan gericht af te zuigen wordt de warmte omgezet in warm water en blijft de badkamer goed geventileerd. Ook kan er een CO2 sensor worden gekoppeld en kan een tijdsregime worden ingesteld. Kortom volledig naar wens ventileren. 

QW 3131

258L warmtepomp € 2650,- ex BTW 

Intelligente ventilatie besturing € 300,-

subsidie via RVO  € 500,-

 

QW 3151

ECO 291L warmtepomp € 2990,- ex BTW

subsidie via RVO € 500,-

 

QW 3161

373L warmtepomp € 4250,– ex BTW

Intelligente ventilatie besturing € 300,–

subsidie via RVO € 500,–

Download technische gegevens

FAQ

Een ventilatiewarmtepomp is een lucht/water warmtepomp waarbij energie uit warme lucht wordt gebruikt om water te verwarmen. De koude lucht die ontstaat na warmteonttrekking wordt dan weer buiten geblazen. Dit type warmtepomp wordt meestal gebruikt om warm tapwater te maken en is ideaal in kleinere woningen en appartementen omdat de pomp compact is. Daarbij kan deze aangesloten worden op een ventilatiesysteem en dus niet alleen warm water maken maar ook een goede ventilatie in uw woning kan verzorgen.

Nee, een ventilatiewarmtepomp die goed is aangesloten en in een kast staat maakt niet veel geluid. Er zit een ventilator in en wanneer deze op vol vermogen draait kun je hem horen, maar dit geluidsniveau is laag en niet storend aanwezig.

Ja dat kan, maar dan moet je wel een pomp hebben met voldoende vermogen. De kleinere pompen zijn bedoeld om tapwater te verwarmen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en welke pomp geschikt is voor welke toepassing!

Lucht/lucht warmtepomp

Deze warmtepomp verwarmt lucht en lijkt in essentie erg op een airco unit. Ze zijn klein en compact en kunnen als “stand alone” systeem gebruikt worden om te verwarmen en koelen in individuele ruimtes. Daarbij zijn ze relatief goedkoop.

Lucht/water warmtepomp

Dit type pomp onttrekt de energie aan de buitenlucht en zet deze om in warm water. Er is meestal sprake van een binnen en een buiten unit. Het grote voordeel van deze systemen is de hoge efficiëntie en de grotere vermogens die kunnen worden opgewekt. Nadeel is de prijs, het geluidsniveau van de buitenunit en het feit dat er meestal een specialist nodig is (F gas specialist) die het systeem moet aansluiten. Een uitzondering hierop zijn de monoblocks waarbij de binnenunit en buitenunit gecombineerd zijn in een buitenunit.

Ventilatie warmtepomp

Dit type pomp gebruikt de warme lucht in huis om het water op te warmen en heeft geen buitenunit nodig. Het is een variant op de lucht/water warmtepomp. Het voordeel van deze systemen is de compacte bouw en flexibiliteit. Ze zijn eenvoudig aan te sluiten en door ventilatie te combineren met warm water productie leveren deze pompen een belangrijke bijdrage aan een comfortabel binnenklimaat.

Water/water warmtepompen

Dit type warmtepomp haalt haar energie uit water. Dat kan oppervlaktewater zijn, zoals een sloot, of grondgebonden door een bronboring of via PVT panelen of bodemlussen. Het voordeel van dit type warmtepomp is de hoge efficiëntie en betrouwbaarheid, ook bij lage buitentemperaturen. Het nadeel is dat ze vaak een stuk duurder zijn.

Nee, wanneer de warmtepomp juist is geïnstalleerd niet. Je hoort regelmatig dat mensen voor vervelende verrassingen komen te staan omdat de warmtepomp in de winter heel veel electrisch moet bijverwarmen. Het is zaak om de juiste warmtepomp te kiezen en deze juist te installeren. Als voorbeeld: in een oud slecht geïsoleerd huis kan een warmtepomp niet of nauwelijks haar werk doen. Maar neem je een aantal maatregelen zoals lage temperatuur radiatoren en combinaties met infraroodpanelen, dan wordt het verhaal heel anders! Met andere woorden: zoek de juiste oplossing voor de juiste plek en de warmtepomp is heel economisch. Vraag je je af of jouw huis geschikt is voor een warmtepomp? Bel ons op of vul ons contactformulier in. Wij helpen je graag verder!