Hybride Warmtepomp van Greenhill

Met een hybride warmtepomp combineer je de voordelen van een warmtepomp met je bestaande cv-ketel op gas. Door je cv-ketel te koppelen aan een warmtepomp breng je direct je CO2 uitstoot omlaag en bespaar je kosten op je gasrekening.

Prijs op aanvraag

subsidie beschikbaar vanaf € 1900,-

Over product

Veel gebruikt bij:

Bij de meeste huishoudens is de situatie zo dat een gasketel, je cv-ketel – zorgt voor de centrale verwarming (cv) en het warme water uit de kraan en de douche. Wellicht wil je al een tijdje verduurzamen, maar is de stap naar gasloos te groot of brengt het te veel kosten met zich mee. Toch kun je door een warmtepomp te koppelen aan je bestaande centrale verwarming maar liefst 70% op je gasrekening besparen! Een hybride warmtepomp is de ultieme (tussen)oplossing op weg naar gasloos!

Een warmtepomp is in basis een elektrische verwarming met een heel hoog rendement. Een (lucht/water) warmtepomp die geschikt is voor een hybride aanpak, maakt gebruik van de energie die in de buitenlucht zit. Deze energie wordt via een koudemiddel getransporteerd en omgezet naar warm water. Dit warme water kun je gebruiken voor je cv en voor het verwarmen van je tapwater.  

 

Een gasketel is gemaakt om te werken met temperaturen hoger dan 60°C. Bij een warmtepomp ligt dit lager, namelijk maximaal 55°C. Dat wil zeggen dat de temperatuur van het water in je huidige centrale verwarmingsinstallatie dus vaak hoger dan 60°C is.  

 

Om een warmtepomp op de meest efficiënte en duurzame manier met je bestaande cv-installatie te laten samenwerken, werkt de hybride-installatie van Greenhill met een buffervat (minimaal 100L). De functie van dit buffervat is dat de warmtepomp het water wat er in zit zal verwarmen en wanneer de gewenste temperatuur van het water niet bereikt wordt, zal de warmtepomp automatisch de cv ketel inschakelen. De warmtepomp functioneert onafhankelijk van de cv-ketel. Het cv-systeem haalt zijn water dus niet langer direct uit je cv-ketel, maar uit het buffervat. Dit resulteert een zuinige warmtepomp en een gasketel die maar af en toe hoeft bij te springen wanneer het nodig is. Zo kun je zeer gebalanceerd, voordelig en optimaal je woning verwarmen!

Een andere mooie bijkomstigheid van een buffervat in plaats van een cv-ketel als centraal punt van je cv-installatie is dat je diverse andere systemen kunt koppelen. Denk hierbij aan een zonneboiler, PVT-panelen of een elektrische cv-ketel. Op deze manier kun je dus stap voor stap, op een modulaire wijze je systeem uitbreiden. Gasloos op je eigen tempo dus!

FAQ

Ja. Het buffervat wordt je centrale punt van de installatie en omdat er 2 verschillende met verschillende temperaturen moeten samenwerken is het buffervat de enige verstandige manier om het systeem probleemloos te laten draaien

Mits de warmtepomp voldoende vermogen heeft om het huis te verwarmen ja. Een kleine pomp van bijvoorbeeld 3 of 4 kW zal niet instaat zijn om het huis te verwarmen en warm tapwater te verzorgen. Zorg ervoor dat de warmtepomp voldoende vermogen heeft om het grootste deel van de warmtevraag aan te kunnen. Dan kun je besparen op je gasrekening.

Hybride is een combinatie van 2 of meer verschillende systemen. In de volksmond is een hybride warmtepomp een warmtepomp in combinatie met een gasgestookte CV ketel. Maar het zou ook kunnen met ander een elektrisch systeem of een zonneboiler.

Wanneer een buffervat het centrale deel wordt van een verwarmingsinstallatie, kun je diverse systemen samenbrengen. De basis is een verwarmingssysteem (bijvoorbeeld warmtepomp) dat instaat is het buffervat op te warmen. Alle andere toevoegingen kunnen kan op ieder willekeurig moment worden aangekoppeld.

Wanneer het cv systeem rustig op 1 constante  temperatuur kan doorwerken, verbruikt het minder energie.  Omdat je vaak ‘s avonds op bepaalde plaatsen wilt bijverwarmen

( bijvoorbeeld eetkamer, zithoek of studeerkamer) , kunnen infraroodpanelen de uitkomst bieden. Immers wanneer je alleen daar verwarmt waar de warmtevraag is, hoeft de rest niet mee verwarmt te worden. Dat scheelt energie.