Klantverhalen

Lees over de ervaringen van wat zowel particuliere als zakelijke klanten

Dohmen Transport Herkenbosch

Verwarmen van werkplaatsen

Bij Dohmen transport was de gasrekening torenhoog en moest er een aantal nieuwe verwarmingssystemen aangelegd worden in de werkplaatsen voor grote vrachtwagens en containers. We hebben hier gebruik gemaakt van onze industrie-stralers. Deze zijn aan het plafond opgehangen, gelijk verdeeld over de ruimtes. De stralers worden per twee aangestuurd, zodat de warmtevraag heel gericht kan worden ingevuld. De werktafels worden door kleinere stralers verwarmt, ook hier weer met een individuele aansturing.

“De geboden oplossing werkt uitstekend, Door onze Infrarood oplossing wordt er veel energie bespaart en is de werktemperatuur goed en makkelijk in te regelen.”

Margot en Eugene uit Valkenburg.

Van D-label naar A-label

Margot en Eugene hebben een oude woning wat onderdeel is van een beschermd dorpsgezicht. Het huis had een D label, de CV ketel was oud en moest vervangen worden en dus was de stap naar duurzaam en van het gas af niet groot meer.

Overal in het huis hingen hoge temperatuur radiatoren. Daarom is er gekozen voor de volgende benadering: De ES warmtepomp zorgt voor een basistemperatuur in huis en boven de eettafel en de zithoek zijn Leranti infraroodpanelen geplaatst om de comfort warmte te garanderen.

“De oplossing werkt naar volle tevredenheid. Zelfs bij - 15ᵒ. Inmiddels heeft het huis uit 1854 een energielabel A.”

Familie Wierikx uit Doenrade

Het verduurzamen van een oud pand uit 1878

De insteek van dit project was om van het gas af te komen. Er waren al diverse aanpassingen in het huis gemaakt zoals de aanleg van vloerverwarming en isolatie waar mogelijk, toch was het een (leuke) uitdaging! 

Er is een krachtige warmtepomp van ES geplaatst (13kW) en daarnaast hebben we op een aantal plaatsen in huis infraroodpanelen gehangen. Hierdoor is de warmtevraag opgesplitst en is het huis altijd overal goed te verwarmen. 

Overal in het huis hingen hoge temperatuur radiatoren. Daarom is er gekozen voor de volgende benadering: de warmtepomp zorgt voor een basistemperatuur in huis en boven de eettafel en de zithoek zijn Leranti infraroodpanelen geplaatst om de comfort warmte te garanderen.

“Het huis is nu goed te verwarmen, zelfs toen het 15C vroor! De benadering werkt, is betaalbaar en betrouwbaar.”

Ruth de Wijs uit Amersfoort

Het verwarmen van een studeerkamer

Ruth heeft een studeerkamer waar ze veel in werkt en was op zoek naar een manier om deze ruimte makkelijk, snel en zuinig warm te krijgen. We hebben haar geadviseerd om een infraroodpaneel van 60x160cm te installeren die aangestuurd wordt met een draadloze thermostaat. Er is duidelijk minder gas verbruikt omdat de CV op een lagere temperatuur kan branden en ze merkte op dat ze niet veel meer stroom is gaan verbruiken. Dit onderstreept de zuinigheid van de panelen, het bedieningsgemak en de effectiviteit.

“Het paneel voldoet precies aan mijn verwachtingen! De werkkamer is lekker warm wanneer ik dat wil.”

Huub Metzemakers uit Roermond

Het plaatselijk verwarmen van een studeerkamer

Huub had een bijverwarming nodig bij de zithoek. Hoewel de bestaande vloerverwarming uitstekend functioneerde was het ‘s Avonds niet aangenaam warm genoeg. We hebben een 60 x 160cm HTP paneel geïnstalleerd, die aangestuurd kan worden via een draadloze thermostaat. Dit beviel zo goed dat we na enkele weken een tweede paneel hebben geïnstalleerd!

“Wanneer we de panelen aandoen hebben we het gevoel alsof er een open haard brand: een aangename stralingswarmte, daar waar je hem wilt hebben!”