Leranti Mirror

De infrarood spiegel voor een krachtige verwarming en een spiegel die niet beslaat, perfect voor in de badkamer.

Prijs op aanvraag

Over product

Veel gebruikt bij:

Leranti Mirror, is de spiegel variant van de Leranti infrarood panelen. Een prachtige spiegel verwarming die in uw woning niet mag ontbreken! De Leranti® Mirror is een exclusieve decoratie voor bijvoorbeeld een badkamer met als bijkomend voordeel dat er geen condensvorming op de spiegel aanwezig is. 

Het spiegelglas van de Leranti® Mirror is gemaakt van ESG-H veiligheidsglas wat voldoet aan de EN 14179 norm. Dit betekend dat bij een eventuele breuk het glas in kleine stukjes uiteen zal vallen waardoor levensgevaarlijke scherven voorkomen worden, dit is wel zo veilig voor u als uw dierbaren. De spiegel is beschikbaar in verschillende maten en vermogens tot maximaal 60×150 cm en 900 Watt. 

De infrarode afstraling wordt bij de Leranti®infrarood panelen opgewekt door het eigen ontwikkelde Lerinox™verwarmingselement. Lerinox™ zorgt voor een razendsnelle opwekking en verspreiding van de warmte. De kern van het Lerinox™ verwarmingselement is een product uit de automotive industrie, welke al een bewezen levensduur heeft van meer dan 25 jaar waarbij de afname van het vermogen nihil is! In combinatie met een zeer hoogwaardige industriële isolatie geeft dit een uiterst krachtige afstraling aan de voorzijde van het infrarood paneel.

Het spiegelglas van de Leranti® Mirror is gemaakt van ESG-H veiligheidsglas wat voldoet aan de EN 14179. Dit betekend dat bij een eventuele breuk het glas in kleine stukjes uiteen zal vallen waardoor levensgevaarlijke scherven voorkomen worden, dit is wel zo veilig voor u als uw dierbaren.

60×60 360 Watt – € 339,-

60×90 540 Watt – € 419,-

60×120 720 Watt – € 509,-

60×150 900 Watt – € 599,- 

Download technische gegevens

FAQ

Bij infrarood verwarmen is er eigenlijk niets nieuws onder de zon; sterker nog, het werkt op dezelfde manier als de zon! Namelijk door middel van stralingswarmte. Anders dan de zon, gaat het bij infraroodverwarming alleen om het infrarood licht en niet om de (schadelijke) UV-straling en zichtbaar licht.

Infraroodverwarming is verwarmen door middel van licht. Infrarood verwarming is grofweg te verdelen in drie varianten namelijk: korte golf, middengolf en langegolf. Voor de verwarming van een woning of bedrijfspand is alleen langgolvige infrarood verwarming geschikt: de infraroodstraling (‘ver-infrarood’) heeft dan een golflengte van 5 micrometer tot 1 millimeter. De lange golf infrarood verwarming wordt toegepast in onze Leranti® infrarood panelen.

Elektrische verwarming wordt vaak in één adem genoemd als een dure manier van verwarmen, echter met Leranti® infraroodverwarming is het tegendeel een feit.

Infraroodverwarming is een prachtige en goedkope manier om uw woning of gebouw te verwarmen. Verwarmen door middel van infrarood panelen is de oplossing als het gaat om comfortabel, snel en gezond elektrisch verwarmen!

Korte golf infraroodverwarming

De korte golf infraroodverwarming is wellicht de bekendste vorm. Deze vorm van infraroodverwarming geeft een oranje/rode gloed. Je kunt hierbij denken aan de rode lamp van vroeger of een terrasverwarmer. Deze vorm van infraroodverwarming is de meest krachtige vorm, het dringt diep de materie of je lichaam binnen en is ook geschikt voor buitengebruik. Een nadeel van de korte golf verwarming is dat een langdurige blootstelling ongezond voor je is (>30 min.) en daarbij ook vaak als te intens ervaren wordt.

Middengolf infraroodverwarming

De middengolf infraroodverwarming is de meest onbekende van de drie. Midden golf infraroodverwarming wordt in de meeste gevallen gerekend tot donkerstralers. Dit wil zeggen dat het licht onzichtbaar is voor het menselijk oog, maar het grote (zichtbare) verschil is dat het warmte-element zichtbaar gloeit. Middengolf infraroodverwarming is een krachtige verwarming met een zeer brede toepassing en is gezonder dan de korte golf. Het kan goed gebruikt worden in een buitenomgeving met weinig wind (bijvoorbeeld op een terras met een overkapping), maar ook in hogere gebouwen, een grote hal, kerk of sportcomplex, maar ook heel gericht in de vorm van een (werkplek) spot verwarming, tribune of een terras. Daarnaast wordt deze vorm van infraroodverwarming vaak toegepast in de droogtechniek. Een voorbeeld van een middengolf verwarmer is onze industriële heater, de Leranti® IH.

Lange golf infraroodverwarming

Lange golf infraroodverwarming is een echte donkerstraler: het element geeft geen gloed af en de lichtstralen zijn niet zichtbaar. Deze vorm van infraroodverwarming wordt toegepast in onze Leranti® infraroodpanelen. De lange golf infraroodverwarming is voor een binnentoepassing met een plafond tot 4 meter de juiste keuze. Met lange golf infraroodverwarming kan, mits goed toegepast, een ruimte zuinig en snel op temperatuur gehouden of gebracht worden. Daarnaast is deze vorm van infrarood verwarming ook niet schadelijk voor de gezondheid.

Bij een elektrische kachel is het energieverbruik al snel 4-6 keer hoger ten opzichte van een een infraroodverwarming. En dit terwijl infraroodverwarming je een gelijkwaardig gebruik en comfort biedt. 

Het grote voordeel van een warmtepomp is dat het een ruimte heel geleidelijk kan verwarmen maar ook kan koelen. Echter bij wisselvallige dagen (echt Nederlands weer) horen we regelmatig dat men niet snel even een paar graden extra kan verwarmen. De combinatie van infraroodverwarming en een warmtepomp kan hier uitkomst bieden. Met Leranti® infraroodverwarming heb je snel die extra paar graden verwarmd of gekoeld. Dit kan zowel op ruimtelijk niveau(bijvoorbeeld de hele woonkamer) als op lokaal niveau (bijvoorbeeld de zitruimte).

Wil je een zuinige, snelle én krachtige verwarming? Dan is infraroodverwarming de beste optie. Daarnaast zijn ten opzichte van een (bodem)warmtepomp de kosten veel lager. Zowel als het gaat over de investering als de onderhoudskosten.

Ja, infraroodverwarming is zuinig. Dit komt door de bijzondere manier van verwarmen. Bij infrarood verwarming wordt de gegenereerde warmte energie afgegeven aan de massa. Hiermee bedoelen we dat muren, vloeren en objecten in de ruimte deze warmte energie opnemen, opslaan en weer afgeven aan de ruimte. Deze manier van energie opslaan is veel zuiniger omdat massa veel beter energie vasthoudt dan lucht. Neem als voorbeeld je eigen woning: in de zomer wordt deze door de zon opgewarmd en pas ergens eind september (als er al vele koude dagen geweest zijn) slaat de verwarming voor het eerst eens aan.

Leranti® infraroodverwarming wordt voornamelijk gebruikt voor binnentoepassingen. De voornaamste gebieden zijn: (studenten)woningen, winkels, kantoren, kerken, hoge gebouwen en evenementenhallen.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het aansturen van infrarood panelen. Zo kun je er voor kiezen om met draadloze thermostaten, draaithermostaten, micro relais of plug-in relais uw temperatuur te nauwkeurig te regelen. Er zijn zelfs mogelijkheden met wifi en mobiele apps. Vragen over de mogelijkheden? We vertellen je er graag meer over!