Leranti ST

Infrarood verwarming speciaal voor systeemplafonds.

Vanaf €345,- incl. BTW

Over product

Veel gebruikt bij:

Leranti® ST infraroodpanelen zijn speciaal gemaakt voor het plaatsen in systeemplafonds. Door de krachtige infrarode afstraling zijn deze panelen uiterst geschikt voor o.a. kantoor verwarming, verwarmen van winkels, verwarmen van ziekenhuizen en zwembaden kortom, overal waar een systeemplafond aanwezig is.

Leranti systeemplafond infrarood panelen zijn slechts 25 mm dun en gemakkelijk te monteren via een plug and play systeem in het plafond. Standaard is het Easy paneel frameless en worden ze geleverd in de kleur RAL9016, (andere kleur tegen meerprijs).  De panelen zijn verkrijgbaar in bijna alle gangbare systeem plafond maten en met vermogens tot 1000 watt. Besturing gaat gemakkelijk via een thermostaat, hierin zijn verschillende opties mogelijk.

De infrarode afstraling wordt bij de Leranti®infrarood panelen opgewekt door het eigen ontwikkelde Lerinox™verwarmingselement. Lerinox™ zorgt voor een razendsnelle opwekking en verspreiding van de warmte. De kern van het Lerinox™ verwarmingselement is een product uit de automotive industrie, welke al een bewezen levensduur heeft van meer dan 25 jaar waarbij de afname van het vermogen nihil is! In combinatie met een zeer hoogwaardige industriële isolatie geeft dit een uiterst krachtige afstraling aan de voorzijde van het infrarood paneel.

De Leranti® Easy infrarood panelen worden standaard geleverd in de kleur RAL 9016 (wit) maar kunnen indien gewenst ook, tegen meerprijs, in bijna iedere Ral kleur geleverd worden. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

Daarnaast is er de optie om de panelen te voorzien van een eigen afbeelding. Een paneel met uw eigen familie foto of het logo van uw bedrijf of iets geheel anders, het is allemaal mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.

50x40x2,5(cm) -220 Watt – € 299,- 

50x90x2,5(cm) -500 Watt – € 349,-

50x120x2,5(cm) -660 Watt – € 379,- 

60x60x2,5(cm) – 400 Watt – € 365,- 

60x120x2,5(cm) -800 Watt – € 464,-

60x170x2,5(cm) -1130 Watt – € 499,- 

60x160x2,5(cm) -1130 Watt – € 499,-

90x90x2,5(cm) -1100 Watt – € 519,-

Download technische gegevens

FAQ

Bij infrarood verwarmen is er eigenlijk niets nieuws onder de zon; sterker nog, het werkt op dezelfde manier als de zon! Namelijk door middel van stralingswarmte. Anders dan de zon, gaat het bij infraroodverwarming alleen om het infrarood licht en niet om de (schadelijke) UV-straling en zichtbaar licht.

Infraroodverwarming is verwarmen door middel van licht. Infrarood verwarming is grofweg te verdelen in drie varianten namelijk: korte golf, middengolf en langegolf. Voor de verwarming van een woning of bedrijfspand is alleen langgolvige infrarood verwarming geschikt: de infraroodstraling (‘ver-infrarood’) heeft dan een golflengte van 5 micrometer tot 1 millimeter. De lange golf infrarood verwarming wordt toegepast in onze Leranti® infrarood panelen.

Elektrische verwarming wordt vaak in één adem genoemd als een dure manier van verwarmen, echter met Leranti® infraroodverwarming is het tegendeel een feit.

Infraroodverwarming is een prachtige en goedkope manier om uw woning of gebouw te verwarmen. Verwarmen door middel van infrarood panelen is de oplossing als het gaat om comfortabel, snel en gezond elektrisch verwarmen!

Korte golf infraroodverwarming

De korte golf infraroodverwarming is wellicht de bekendste vorm. Deze vorm van infraroodverwarming geeft een oranje/rode gloed. Je kunt hierbij denken aan de rode lamp van vroeger of een terrasverwarmer. Deze vorm van infraroodverwarming is de meest krachtige vorm, het dringt diep de materie of je lichaam binnen en is ook geschikt voor buitengebruik. Een nadeel van de korte golf verwarming is dat een langdurige blootstelling ongezond voor je is (>30 min.) en daarbij ook vaak als te intens ervaren wordt.

Middengolf infraroodverwarming

De middengolf infraroodverwarming is de meest onbekende van de drie. Midden golf infraroodverwarming wordt in de meeste gevallen gerekend tot donkerstralers. Dit wil zeggen dat het licht onzichtbaar is voor het menselijk oog, maar het grote (zichtbare) verschil is dat het warmte-element zichtbaar gloeit. Middengolf infraroodverwarming is een krachtige verwarming met een zeer brede toepassing en is gezonder dan de korte golf. Het kan goed gebruikt worden in een buitenomgeving met weinig wind (bijvoorbeeld op een terras met een overkapping), maar ook in hogere gebouwen, een grote hal, kerk of sportcomplex, maar ook heel gericht in de vorm van een (werkplek) spot verwarming, tribune of een terras. Daarnaast wordt deze vorm van infraroodverwarming vaak toegepast in de droogtechniek. Een voorbeeld van een middengolf verwarmer is onze industriële heater, de Leranti® IH.

Lange golf infraroodverwarming

Lange golf infraroodverwarming is een echte donkerstraler: het element geeft geen gloed af en de lichtstralen zijn niet zichtbaar. Deze vorm van infraroodverwarming wordt toegepast in onze Leranti® infraroodpanelen. De lange golf infraroodverwarming is voor een binnentoepassing met een plafond tot 4 meter de juiste keuze. Met lange golf infraroodverwarming kan, mits goed toegepast, een ruimte zuinig en snel op temperatuur gehouden of gebracht worden. Daarnaast is deze vorm van infrarood verwarming ook niet schadelijk voor de gezondheid.

Bij een elektrische kachel is het energieverbruik al snel 4-6 keer hoger ten opzichte van een een infraroodverwarming. En dit terwijl infraroodverwarming je een gelijkwaardig gebruik en comfort biedt. 

Het grote voordeel van een warmtepomp is dat het een ruimte heel geleidelijk kan verwarmen maar ook kan koelen. Echter bij wisselvallige dagen (echt Nederlands weer) horen we regelmatig dat men niet snel even een paar graden extra kan verwarmen. De combinatie van infraroodverwarming en een warmtepomp kan hier uitkomst bieden. Met Leranti® infraroodverwarming heb je snel die extra paar graden verwarmd of gekoeld. Dit kan zowel op ruimtelijk niveau(bijvoorbeeld de hele woonkamer) als op lokaal niveau (bijvoorbeeld de zitruimte).

Wil je een zuinige, snelle én krachtige verwarming? Dan is infraroodverwarming de beste optie. Daarnaast zijn ten opzichte van een (bodem)warmtepomp de kosten veel lager. Zowel als het gaat over de investering als de onderhoudskosten.

Ja, infraroodverwarming is zuinig. Dit komt door de bijzondere manier van verwarmen. Bij infrarood verwarming wordt de gegenereerde warmte energie afgegeven aan de massa. Hiermee bedoelen we dat muren, vloeren en objecten in de ruimte deze warmte energie opnemen, opslaan en weer afgeven aan de ruimte. Deze manier van energie opslaan is veel zuiniger omdat massa veel beter energie vasthoudt dan lucht. Neem als voorbeeld je eigen woning: in de zomer wordt deze door de zon opgewarmd en pas ergens eind september (als er al vele koude dagen geweest zijn) slaat de verwarming voor het eerst eens aan.

Leranti® infraroodverwarming wordt voornamelijk gebruikt voor binnentoepassingen. De voornaamste gebieden zijn: (studenten)woningen, winkels, kantoren, kerken, hoge gebouwen en evenementenhallen.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het aansturen van infrarood panelen. Zo kun je er voor kiezen om met draadloze thermostaten, draaithermostaten, micro relais of plug-in relais uw temperatuur te nauwkeurig te regelen. Er zijn zelfs mogelijkheden met wifi en mobiele apps. Vragen over de mogelijkheden? We vertellen je er graag meer over!