Over
Energy Save
producten

Energy Save levert duurzame energie door middel van lucht/water warmtepomptechnologie. Daarnaast voegen we voor de vastgoedsector een nieuwe manier toe om grondig geteste technologie te beheren en te benutten.

De basis van onze innovatie zijn de geprefabriceerde energiemodules in kant-en-klare modulaire systemen: op maat gemaakt en klaar voor plaatsing op of naast uw gebouw.

Met vereenvoudigde installatie en onderhoud resulteert dit in kortere doorlooptijden en lagere investeringskosten.

Energy Save levert flexibele, vaste of tijdelijke, mobiele warmtepompsystemen met lagere energiekosten, wat bijdraagt aan een hogere vastgoedwaarde en groener profiel.

Lucht/water-warmtepompen van Energy Save gebruiken de opgeslagen energie in de lucht om warmte, koeling en warm tapwater te creëren. De lucht/water-warmtepomptechnologie zal naar verwachting de grootste groei kennen van de verschillende warmtepomptechnologieën.

Het is extreem energiezuinig en vereist tegelijkertijd geen grondwerk tijdens de installatie in vergelijking met bijvoorbeeld geothermische warmtepompen.

Met onze innovatieve en op maat gemaakte, in de fabriek geproduceerde module, verbeteren we de technologie verder. We voegen schaalbaarheid, mobiliteit en een energieprestatie toe die zorgt voor een

substantiele reductie van het energieverbruik en de CO2-uitstoot.

“Neem de controle over het klimaat van uw gebouw met een energieoplossing die aansluit bij uw specifieke uitdagingen”

Onze innovatieve energiemodules zijn goed ontvangen door vastgoedeigenaren, aannemers en projectontwikkelaars en hebben compleet nieuwe markten geopend. Mobiliteit biedt unieke kansen voor tijdelijke installaties met kosteneffectieve en milieuvriendelijke verwarmings- en koelingsoplossingen, ook tijdens de bouwfase.

Woonhuisvesting: Voor appartementsgebouwen, huidig en nieuw.

Commercieel vastgoed: Voor lichte en middelgrote industrie, kantoren, modulaire gebouwen, magazijnen en scholen.

Historische panden: Voor kerken, culturele gebouwen met antiquarische omstandigheden voor verbouwing.

Bouwplaatsverwarming: Tijdens alle bouwfasen en ook om te bouwen voor permanente verwarming.

Onderstaande grafieken zijn gebaseerd op cijfers uit 2015. Sindsdien is de lucht/water-technologie verder ontwikkeld en momenteel nog energiezuiniger.
De investering voor een lucht/water warmtepompinstallatie is qua kosten per kWh is het dan ook een zeer kostenefficiënte energieoplossing.

Met een op maat gemaakt warmtepompsysteem van Energy Save verlaagt u de energiekosten en bespaart u tot twee derde van de installatiekosten.
Met Energy Save vermijdt u het vergunningsaanvraagproces zoals bij geothermische warmtepompen gebruikelijk is.
Onze oplossingen zijn perfect als je…

… De energiekosten in bestaand vastgoed wil verlagen.

… De verwarming in een ouder pand wilt vervangen.
… Een energielabel wilt behouden of behalen.

… Op zoek bent naar groenere verwarming voor nieuwbouw.

… Een geothermische oplossing hebt, maar een verhoogde warmtevraag voorziet bij uitbreiding.

… Tijdelijke energiebehoeften hebt.

… Een compatibele oplossing zoekt voor bestaande verwarmingssystemen en warmtebronnen.

Permanente oplossingen

Binnen het gebouw

Maatwerksystemen voor kleine en middelgrote gebouwen

NordFlex – schaalbare, modulaire systemen die de energievoorziening van uw pand efficiënter maken en warmte, sanitair warm water en koeling produceren. HeatStar DX levert energie- en klimaatregeling in gebalanceerde ventilatiesystemen. Beide oplossingen bieden vastgoedeigenaars energiebesparingen tot 70% in vergelijking met bijvoorbeeld stookolie, elektriciteit of stadsverwarming. Zo worden ze instrumenten voor toekomstige milieucertificering.

De Energy Save oplossing:
ES NordFlex & HeatStar DX

Verbonden met het gebouw

Geprefabriceerde systemen voor kleine en middelgrote gebouwen

Een oplossing die nutsruimten in alle soorten gebouwen vrijmaakt.
Een energiebesparende en kostenbesparende oplossing die ook los van het gebouw geplaatst kan worden. De module kan worden ingekapseld en aangepast aan bestaande gebouwen, waardoor deze esthetisch in de meeste omgevingen kan worden geïntegreerd.

De Energy Save oplossing:
ES EcoStation

Tijdelijke oplossingen

Verbonden met het gebouw

Tijdelijke energievoorziening

NordFlex – schaalbare, modulaire systemen die de energievoorziening van uw pand efficiënter maken en warmte, sanitair warm water en koeling produceren. HeatStar DX levert energie- en klimaatregeling in gebalanceerde ventilatiesystemen. Beide oplossingen bieden vastgoedeigenaars energiebesparingen tot 70% in vergelijking met bijvoorbeeld stookolie, elektriciteit of stadsverwarming. Zo worden ze instrumenten voor toekomstige milieucertificering.

De Energy Save oplossing:
ES EcoStation

Verbonden met het gebouw

Mobiele energievoorziening

Een oplossing die nutsruimten in alle soorten gebouwen vrijmaakt.
Een energiebesparende en kostenbesparende oplossing die ook los van het gebouw geplaatst kan worden. De module kan worden ingekapseld en aangepast aan bestaande gebouwen, waardoor deze esthetisch in de meeste omgevingen kan worden geïntegreerd.

De Energy Save oplossing:
HeatBox Hydra & HeatBox Air

De basis voor uw veiligheid

Scandinavisch design

Onze energieoplossingen zijn ontworpen in Scandinavië met kracht en efficiëntie van topklasse.

We combineren Scandinavische state-of-the-art competentie en productontwikkeling met efficiënte Chinese productiecapaciteit.

Op deze manier industrialiseren we de gecompliceerde installatie-industrie en digitaliseren we de Zweedse technische kennis via een webgebaseerde configuratietool.

Topkwaliteit voor koud klimaat

Onze producten voldoen zelfs bij extreme buitentemperaturen aan de hoge Scandinavische eisen voor functionaliteit en vermogen.

Testen en certificeringen zijn daarom een zeer belangrijk hulpmiddel. Onze warmtepompen zijn onafhankelijk getest en gecertificeerd door testinstituten volgens de geldende Europese normen en dragen de nodige certificaten om dit te ondersteunen.

Veilige installatie en service

Volledige levering en installatie.

Samen met onze professionele partners bieden wij klanten een veilige levering en installatie tegen concurrerende prijzen.

Installatie kan ook worden uitgevoerd tijdens “het koude seizoen” – d.w.z. het winterseizoen.

Nieuwe integratiemogelijkheden

Onze systemen maken integratie met uw andere warmtebronnen mogelijk.

Of het nu gaat om elektriciteit, olie, brandhout, pellets of stadsverwarming – Energy Save-oplossingen zijn allemaal hybride verwarmingssystemen. Ze zijn ook compatibel met andere besturingssystemen in uw gebouw.

Aan architecturale en gebouwesthetische behoeften kan eenvoudig worden voldaan door de plug-in module in te bouwen, die dan EcoStation wordt genoemd.

Groene schone technologie met enorme besparingen

Het belang van warmtepompen neemt gestaag toe bij de energieconversie in Europa en de rest van de wereld.

Onze innovatieve schaalbare plug-in modules zorgen voor een enorme milieu-impact met een drastische CO2-reductie in vergelijking met andere soorten energie.

Een systeem van Energy Save heeft een verwarmingsvermogen van gemiddeld 80 kW en is ontwikkeld voor een typisch bedrijfspand met een jaarlijks verbruik van ongeveer 300.000 kWh.

De technische oplossing, investering en besparing

Uw kans om eenvoudig een betere vastgoedtransactie tot stand te brengen.

Het is gemakkelijker dan u denkt om kostenbesparende energieoplossingen te realiseren voor het klimaat van uw pand.

Onze op maat gemaakte oplossingen, ontworpen met behulp van onze digitale tool, tot een volledig geïmplementeerde oplossing, komen tegemoet aan uw vaste en tijdelijke behoeften aan verwarming en koeling voor bestaande gebouwen, nieuwe productie, verwarming en droging van gebouwen.

Ontdek het nieuwe besparen

Door prefabricage en digitalisering kunnen wij u duurzame energie aanbieden tegen lagere investerings- en energiekosten.

Energy Save bespaart tijd, vereenvoudigt het proces en biedt een veilig ontwerp en installatie van een op maat gemaakte energie-oplossing voor uw gebouw. Door prefabricage en digitalisering als onderdeel van ons proces zijn we in staat groene en recyclebare energie aan te bieden tegen lagere kosten.

We maken NordFlex, HeatStarDX en onze plug-ins wereldwijd beschikbaar via ons Chinese productieplatform,
een partner die ons aanvult met hulpbronnenefficiënte fabrieksproductie op basis van onze gedetailleerde specificatie.

“We bieden state-of-the-art competentie en energietechnologie door middel van traditionele bouw ter plaatse en onze nieuwe geprefabriceerde modules.”

Ontvang binnen één dag een eerste offerte.
Onze eigen digitale tool houdt de kosten laag voor planning, energieanalyse en systeemontwerp van uw energieoplossing. De configurator reduceert de workflow van enkele weken tot één dag en maakt een gepersonaliseerde offerte voor u mogelijk. Daarnaast maakt het ook gekwalificeerde tekeningen voor uw gebouw.

 

Uw oplossing op maat maken

De ES-configurator is gebaseerd op onze algemene ervaring en de belangrijkste energieanalisten van Zweden en tienduizenden systeemfaciliteiten.
Door informatie over het gebouw, het bestaande systeem, het gewenste effect en de geografische ligging in te voeren, krijgt u een systeem op maat. Er wordt ook een systeemtekening en componentenlijst gegenereerd voor ES NordFlex

Ons proces

Gegarandeerde kwaliteit, constructie en installatie
De prefabricage vervangt verschillende stappen en vereenvoudigt het proces van constructie en installatie. Voor u leidt de industrialisatie en rationele serieproductie tot aanzienlijk lagere kosten – en met een betere kwaliteitsborging dan de conventionele ter plaatse gebouwde oplossingen. U krijgt een vlotte “Plug and play” installatie met een compleet, op maat gemaakt warmtepompsysteem.

Stap 1: Syteemontwikkeling

DE ES CONFIGURATOR

Een digitale tool die zorgt voor:

 • Energieanalyse
 • Systeem configuratie
 • Componentspecificatie
 • Kosten/aanbesteding
Kosten- en tijdbesparing
tot 0 %

Stap 2: Constructie

GEINDUSTRIALISEERDE PRODUCTIE

Vervangt:
 • Bouwers
 • Installateurs
 • Loodgieters
 • Elektricien
 • Koeltechnieker
 • Regeltechnieker

Stap 3: Installeren

PLUG-AND-PLAY

Efficiënte en vereenvoudigde installatie van geprefabriceerde energiemodules.
kosten- en tijdbesparing
tot 0 %

Stap 4: Operationeel systeem

Traditioneel proces

1:
Energieanalyse

2:
Systeem- dimensionering

3:
Component- specificatie

4:
Investerings- analyse

5:
Tender

6:
Bouwer

7:
Installateur

8:
Loodgieter

9:
Elektricien

10:
Koeltechnieker

11:
Controle ingenieur

12:
Operationeel systeem

ES Plug-in modules

1: Om de energieterugwinning te maximaliseren kan het EcoStation in verbinding met de afvoerlucht van het gebouw worden geplaatst, meestal op het dak.

2: EcoStation is perfect bij het aansluiten op allerlei culturele gebouwen en kerken voor energie-efficiëntie.

3: Een EcoStation kan op maat worden gemaakt en eenvoudig worden aangevuld met diverse gebruiksfuncties, zoals bijvoorbeeld fietsenstalling.

4: De plug-in module is perfect voor tijdelijke behoeften om energie te besparen en kosten te verlagen. Een eenvoudige en efficiënte installatie voor een beperkte tijd en daarna overdraagbaar naar andere gebouwen en terreinen.

5: Dankzij zijn mobiliteit kan HeatBox worden gebruikt voor tijdelijke verwarmings- of koelingsbehoeften, zoals bouwplaatsen.

Onze insteekmodules zijn innovatief, flexibel en compleet – een op maat gemaakte geprefabriceerde energiemodule die verkrijgbaar is in drie verschillende productversies. Een stabiele industriële kwaliteit wordt gegarandeerd door serieproductie in de fabriek. Voor tijdelijk gebruik tijdens de bouwfase levert de oplossing een voordelige en milieuvriendelijke verwarming met eenvoudige installatie.

De energieprestaties en bedrijfskosten van het gebouw worden verbeterd, wat in de combinatie met het milieuprofiel de waarde van het onroerend goed verhoogt.

 

Flexibele plaatsing – permanent en tijdelijk

Een plug-in module kan in de buurt of op het dak van het te verwarmen gebouw worden geplaatst, maar hoeft er niet rechtstreeks mee in verbinding te staan. Hierdoor worden ruimte en nutsvoorzieningen in het gebouw gecreëerd, wat voor u een directe waarde oplevert.

 

Voordelen voor eigenaren, beheerders en de samenleving

 • Lager energieverbruik
 • Hogere directe opbrengst
 • Verhoogde waarde van onroerend goed
 • Soepelere installatie
 • Betere bewaking
 • Overstappen op groenere energielevering
 • Meer nutsruimte

 

Voordelen voor nieuwe productieprojecten

 • Kortere bouwtijd
 • Lagere kosten tijdens de bouwfase
 • Betere winstgevendheid in projecten
 • Minder impact op het milieu tijdens de bouwfase
 • Verhoogde waarde van onroerend goed
 • Verminderde milieu-impact voor het onroerend goed
 • Lager energieverbruik en betere monitoring
 • Meer gebruiksruimte

Plug-in modules

De flexibele, geprefabriceerde energiemodules zijn verkrijgbaar in 3 productversies.

ES Ecostation

Wanneer de plug-in module wordt aangepast aan de bestaande omgeving, wordt deze EcoStation genoemd.

Het is even nuttig om verbinding te maken met culturele gebouwen als innovatieve nieuwe architectuur. Een EcoStation kan ook eenvoudig worden aangevuld met nutsfuncties die passen bij de omgeving.

ES HeatBox Hydro

Een mobiele warmtepompmodule die via warm water energie levert aan ventilatoren voor tijdelijke verwarming van allerlei ruimtes zoals bouwplaatsen en magazijnen

ES HeatBox Air

Een mobiele warmtepompmodule met dezelfde
verwarming of koeling die rechtstreeks naar de ventilatie in uw gebouw wordt gedistribueerd.

ES NordFlex

ES NordFlex is een zeer efficiënt warmtepompsysteem ontwikkeld door Zweedse ingenieurs en biedt maximale energie-efficiëntie. Het is een veilige totaaloplossing voor verwarming, koeling en tapwater die evenzeer geschikt is voor de modernisering van een bestaand verwarmingssysteem als voor een nieuwe installatie.

NordFlex is ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijfsgebouwen en geeft u als vastgoedeigenaar overzicht en controle over het binnenklimaat. Het biedt ook volledige controle over het verwarmingssysteem via browser of smartphone, zelfs wanneer u niet in het gebouw aanwezig bent.

NordFlex creëert met warmtepompen een verwarmingssysteem op maat dat de energievoorziening in uw gebouw veel efficiënter maakt. Het systeem kan worden gecombineerd met andere aanvullende en additieve warmtebronnen, ongeacht of het elektriciteit, olie, hout, pellets of stadsverwarming is.

U krijgt een modern en betrouwbaar verwarmings- en koelsysteem en tapwaterproductie met een vermogen tot 140 kW. NordFlex is eenvoudig te installeren en het modulaire concept met warmtepompen maakt het geschikt voor alle behoeften. Het kan ook worden aangevuld na de installatie als de behoeften veranderen.

ES HeatStar DX

De HeatSTar DX is een op NordFlex gebaseerde ontwikkeling die eigenaren van onroerend goed meer comfort, lagere kosten en een hulpmiddel biedt voor milieucertificeringen, zoals LEED en Green Building, samen met een hogere waarde van onroerend goed.

HeatStar DX is een modulair warmtepompsysteem voor energiezuinige koeling en verwarming die rechtstreeks aan de lucht in ventilatiesystemen wordt geleverd. Het is ontworpen om klimaatbeheersing te creëren in balansventilatiesystemen en is gebaseerd op standaard NordFlex-componenten. HeatStar

DX levert warmte en koeling direct via de condensor die direct in de luchtstroom van de unit is geplaatst, met een unieke geïntegreerde regeling tussen de warmtepomp en de luchtbehandelingskast.

Het verschil tussen HeatStad DX en NordFlex
is dat het koudemiddel wordt gebruikt als energiedrager tussen de warmtepomp en de luchtbehandelingskast in plaats van water. De regeling is volledig compatibel met het algemene regelsysteem van het gebouw, wat een geoptimaliseerde klimaatregeling mogelijk maakt.