Rendabel en betaalbaar verduurzamen: subsidies voor particulieren

Rendabel en betaalbaar verduurzamen: subsidies voor particulieren

Verduurzamen hoeft niet duur te zijn: wij zetten alle subsidies en subsidie-eisen voor je op een rijtje!

In het klimaatakkoord zijn afspraken gemaakt over bepaalde doelstellingen waarmee Nederland bijdraagt aan het beperken van de wereldwijde klimaatverandering. Het uiteindelijke doel is om in 2030 de uitstoot van CO2 te verminderen met 49% ten opzichte van het jaar 1990. Ook het verduurzamen van de woningmarkt staat benoemd in het klimaatakkoord.Vanwege dit akkoord zal een groot deel van de Nederlandse huishoudens gaan koken en verwarmen zonder aardgas. In 2021 moeten 50.000 bestaande woningen per jaar aardgasvrij worden. Voor 2030 moeten dit er zelfs 200.000 per jaar zijn! Er is altijd een manier om van aardgas af te komen, zelfs in gedateerde huizen. Maar hoe doe je dat? En is dat niet ontzettend duur?

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar gesteld om de woningmarkt te verduurzamen. Echter zijn deze vaak beperkt beschikbaar. Wij zetten de verschillende subsidies en eisen voor onze infrarood verwarming en warmtepompen voor je op een rijtje!

 

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Via de Rijksoverheid kun je een subsidie krijgen voor apparaten die zorgen dat je huis op een duurzame manier verwarmd wordt, hier vallen ook onze warmtepompen onder. De hoogte van deze subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen. Je kunt de subsidie hier aanvragen. 

De belangrijkste voorwaarden:

    • Het apparaat waar je de subsidie voor aanvraagt betreft een warmtepomp of zonneboiler. Sinds 1 januari 2020 komen pelletkachels en biomassaketels niet meer in aanmerking.
    • Je kunt de subsidie pas aanvragen nadat u het apparaat heeft gekocht en doet dit binnen 6 maanden na de installatie van het apparaat.
    • Je kunt voor meerdere apparaten subsidie aanvragen, maar dit dient voor elk apart gedaan te worden.
    • Het apparaat moet nieuw aangeschaft zijn en daarvoor heb je een bewijs van aanschaffing en betaalbewijs nodig.
    • LET OP: sinds 1 januari 2020 kun je geen subsidie meer krijgen voor warmtepompen in nieuwbouwwoningen.
  • Er moet sprake zijn van een deskundige installatie en ook de producten zelf moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. Greenhill werkt samen met kundige installateurs die gecertificeerd zijn en daarbij voldoen de producten die we inkopen aan deze voorwaarden..  deskundige installatie
  • bepaalde voorwaarden

Hoeveel subsidie je kunt krijgen is afhankelijk van de woonsituatie. Echter gaat het om vastgestelde bedragen die wij voor je kunnen opzoeken. Benieuwd hoeveel subsidie je kunt krijgen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Het Nationaal Warmtefonds

Door een energiebespaarlening af te sluiten wordt het makkelijker om een duurzame investering in of aan eigen huis te financieren. Het Nationaal Warmtefonds verstrekt sinds 2014 de Energiebespaarlening. Deze lening met aantrekkelijke voorwaarden maakt het voor particuliere woningbezitters mogelijk de verduurzaming van hun woning te financieren. 

  • Binnen dit fonds kun je tot maximaal € 65.000 lenen
  • de rente is 1,9% bij een looptijd van 10 jaar
  • Er is een vast maandbedrag en een vaste looptijd
  • Je kunt vergoedingsvrij vervroegd aflossen
  • De aanvraag voor de Energiebespaarlening is 3 maanden geldig
  • De aanvrager mag niet ouder zijn dan 75 jaar


Gemeente

Het is altijd verstandig om na te gaan of de gemeente waarin je woont ook subsidies aanbiedt, dit kan namelijk per gemeente verschillen. De energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal is een handige tool om te kijken of je een subsidie of lening kunt krijgen in jouw gemeente voor het verbeteren en verduurzamen van je huis.

Een hoop opties dus! Bij Greenhill helpen wij je graag bij het zoeken naar de diverse mogelijkheden om verduurzaming rendabel en betaalbaar te maken. Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Bronnen:

Het Nationaal Warmtefonds: https://www.energiebespaarlening.nl/

Investeringssubsidie duurzame energie: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde 

Klimaatakkoord: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/klimaatverandering/klimaatakkoord/wat-is-het-klimaatakkoord